Kendimizi Anlatalım

20 Dönüm arazi üzerinde kurulu olan tesisimiz yaklaşık olarak 1500 m2si kapalı alana sahip olmakla birlikte kapalı devre kamera sistemine sahiptir.2010 yılı başlarında faaliyete geçtik. Karamürsel-Taşağıl köyün- deyiz.Tahirova Koyunu, Saanen keçisi ve onun sütlerinden peynir, yoğurt, dondurma üretmek ve bu lezzetleri sevdiklerimizle paylaşmayı istiyoruz. Hayvan refahına, doğal beslenmelerine,ilaç kullanmamaya özen gösteriyoruz. Biz koyunlarımızı çok seviyoruz. Ayrıca merada dolaşan tavuklarımızdan bizi çocukluğumuzdaki tatları aratmayan yumurtalar üretiyoruz.

Vizyon 
Türkiye’de izlenilebilirliği ve sürdürülebilirliği olan konusununda ilk ve örnek alınan, tüm kurumlarca beğenilen butik çiftlik olmaktır.

Misyon 
Kendi konusunda bütünleşmiş bir butik çiftlik olarak katma değerler yaratmak ve paylaşmaktır.

Değerlerimiz

      • Bütün olabilmek
      • Tüm kurumlara karşı şeffaf olabilmek
      • Çevreye saygılı olmak
      • Paylaşımcı olmak
      • Yeniliklere ve yaratıcılığa açık olmak

Prof.Dr. Reşit Sönmez kimdir?
1922’de Rize’de doğan Prof. Dr. Reşit Sönmez, 1942 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. TÜBİTAK’ın desteğiyle birçok araştırmalarda bulundu.1963’te EÜ Ziraat Fakültesinde Profesör ünvanı alan Prof. Dr. Sönmez EÜ’de Ziraat Fakültesi Dekanlık görevinde bulundu. Batı Anadolu için beş yeni koyun türü geliştirerek ziraat mesleğine önemli katkılar sağladı. Tahirova, Sönmez, Menemen, Acıpayam ve Türkgeldi koyunları verimlilik açısından güzel çalışmalardır.

Mustafa Kaymakçı, 1945 yılında Rodos’ta doğdu. İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirdi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden 1969 yılında mezun oldu. 1978 yılında doktorasını tamamladı. Konuk araştırıcı olarak 1980 yılında İskoçya Roslin Enstitüsü’nde bulundu. 1983’de doçent, 1988’de profesör oldu. Kaymakçı’nın birçok başarı ödülü var bu ödülleri 2004 yılında Ankara’da aldığı “TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası BİLİM ÖDÜLÜ” taçlandırdı.
Mustafa Kaymakçı, koyun ve keçi yetiştiriciliği ile üreme konularında araştırmalar yapıyor. Araştırmaların üretime yansımasını ve işlevsel olmasını savunuyor. Bu bağlamda, Ege Üniversitesi’nce Batı Anadolu ve Trakya’da yeni koyun tiplerinin oluşturulması çalışmalarına önemli katkılarda bulundu. Hocası Reşit Sönmez’in 1989 yılında emekli olmasından sonra, anılan çalışmaları sürdürmeye çalıştı. Günümüzde ise, bu tiplerin elde edildiği kamu çiftliklerinin kiralanarak özelleştirilmesini hüzünle izliyor, bununla birlikte koyun-keçi yetiştirici birliklerinin kurulması geleceğe ait umutlarını artırıyor.

 

 

   
     
 
 
 

Neden Tahirova

Dünyanın en iyi sütçü koyunu olan DOĞU FRİZ ile ülkemizin yerli et kalitesi dünya çapında olan KIVIRCIK ile kombine edilmiş olması en büyük etkendir.Yüksek süt verimi, kuzularının kısa sürede 40 Kg. ve üzerinde kilo alması verimlilik açısından çok önemlidir.

     
   
   

 

   

 

 
 
 

© Copyright 2013 , Tüm Hakları Saklıdır.

Site Tasarım : Sbs Simge Bilgisayar Ltd